گزارش کار آزمایش محاسبه ثابت اسیدیته شناساگرهای اسید و باز (سبزبروموکرزول)

19,000 تومان

گزارشکار آزمایش محاسبه ثابت اسیدیته شناساگرهای اسید و باز (سبزبروموکرزول)- آزمایشگاه شیمی تجزیه دستگاهی

در زیر بخش های مهمی از آزمایشگاه شیمی تجزیه دستگاهی آزمایش محاسبه ثابت اسیدیته شناساگرهای اسید و باز (سبزبروموکرزول) اورده شده است:

توضیحات کوتاه:

تمامی گزارش کارها در آزمایشگاه شمسی پور دانشگاه آزاد انجام گرفته شده و محاسبات تمامی آزمایشها توسط اساتید مربوطه مشاهده و اصلاح شده و پس از اصلاح و بازنگری در فروشگاه ماهان داک قرار گرفته اند.

نحوه نوشتار گزارش کار آزمایشگاه شامل موارد زیر می باشد:

1- عنوان(شامل نام آزمایش – نویسنده-اعضاء گروه و تاریخ انجام آزمایش) 2- هدف انجام آزمایش 3- وسایل مورد نیاز 4- تئوری آزمایش(مقدمه) 5- روش کار (نحوه انجام آزمایش) 6- محاسبات (شامل محاسبات مربوطه و نمودار ها) 7- نتیجه گیری 8- خطاها 9- منابع  

تئوری آزمایش اسپکتروفتومتری:

در روشهاي اسپکتروفتومتری (طيف سنجي)، تاثیر محلولها بر امواج الكترومغناطيسي مورد مطالعه قرار میگیرد. محدوده طيف الكترومغناطيس میتواند از اشعه ماوراء بنفش تا امواج راديويي باشد. مقدار نور جذب شده توسط محلول، تابع قوانين Beer وLambert است و از رابطه A=Ɛbc محاسبه مي شود. طبق قانون بیر، هر گاه یک اشعه نور تک رنگ از درون محلولی با رنگ مکمل عبور کند، مقدار نور جذب شده توسط محلول، با غلظت آن نسبت مستقیم دارد.

طبق قانون لامبرت، مقدار نور جذب شده توسط لایه های مختلف محلول همواره ثابت بوده و با شدت نور تابیده شده بستگی ندارد. بر اساس قوانین بیر و لامبرت رابطه بین غلظت محلول و نور جذب شده به صورت خطی است و معمولا در محدوده اي كه جذب با غلظت رابطه خطي دارد، تعيين غلظت مواد انجام مي شود.

اگر غلظت نمونه و استاندارد به هم نزديك باشد و غلظتها هم در محدوده خطي باشند، مي توان با استفاده از تناسب محاسبات را انجام داد.

دستگاه اسپكتروفتومتر از دو بخش اسپكترومتر و فتومتر تشكيل شده است. اسپكترومتر بخشي است كه نور منوكروم را ايجاد كرده و داراي منبع نور، عدسي، شكافها، منوكروماتور (صافي یا منشور) مي باشد.

بخش فتومتر داراي اسباب سنجش نور است.   با اسپكتروفوتومترآشنا شويم (سفري با سرعت نوربين آينه ها): اسپكتروفوتومتر يا طيف سنج، دستگاهي است كه شدت نور را به صورت تابعي از طول موج اندازه‌گيري مي كند. اين كار با انكسار پرتو نور به طيف طول موج ها و آشكارسازي شدت ها با دستگاه بار دار و نمايش نتايج به صورت گراف انجام مي‌شود.

در حقيقت اين روش با استفاده از ميزان جذب نور، تعيين غلظت مي‌كند. اين روش قابليت اندازه گيري نمونه هاي فوق العاده كوچك را داشته لذا از آن براي تجزيه و تحليل عناصر مولكول‌هاي‌DNA , RNA استفاده مي‌شود.

نور از بسته هاي بسيار كوچكي به نام فوتون تشكيل شده است كه انرژي هريك از آن‌ها به محض برخورد به يك الكترون منتقل مي شود. تنها هنگامي انتقال رخ مي دهد كه انرژي فوتون ها برابر با انرژي مورد نياز براي انتقال الكترون به لايه انرژي بعدي باشد.

اين پروسه كه در آزمايش‌هاي محاسبه كيفيت و كميت‌DNA موجود در محلول‌ها استفاده مي شود، پايه طيف بيني جذبي را تشكيل مي دهد. به طور كلي نور با طول موج و انرژي خاص به نمونه تابانده شده و مقدار مشخصي از انرژي آن جذب مي شود. سپس با اندازه‌گيري انرژي رد شده از نمونه توسط يك فوتودتكتور، مقدار جذب تعيين مي‌شود. ‌اسپكتروفوتومتر دستگاه پيچيده‌اي‌ است كه شدت نور را به صورت تابعي از طول موج است اندازه‌گيري مي كند.

در اين دستگاه نور توسط يك منبع نور توليد شده و پس از گذشتن از ميان نمونه مورد نظر نور، به صورت طيفي منتشر مي شود سپس به وسيله سنسورها آشكارسازي شده و به صورت نتايج قابل كاربردي ترجمه مي‌شود. خروجي اسپكتروفوتومتر هميشه نموداري از شدت نور نسبت به طول موج است.

داده‌هايي كه براي توليد نمودار گردآوري شده، در جدولي از شدت نور و طول موج ذخيره مي‌شود. مقدار گراف بيان كننده مقدار عبور يا مقدار جذب است. اسپكتروفوتومترهاي امروزي ديجيتالي بوده و به وسيله ميكروپروسسور كنترل مي شوند.   اجزا اسپكتروفوتومتر:   چهار بخش اصلي در اسپكتروفوتومتر وجود دارد: منبع نور، نمونه، آشكارساز و مفسر. منبع نور مي‌تواند نور مرئي، مادون قرمز يا ماوراء بنفش باشد. پس از منبع نور يك تك فام ساز (مونوكروماتور) وجود دارد تا نور توليد شده را فيلتر و توسط يك منشور يا توري پراش طول موج‌هاي خاصي را انتخاب كند. پس از گذشتن نور توليد شده از داخل نمونه و جذب بخشي از آن، پس از گذشتن از مجموعه اي از لنزها، شكاف‌ها، آينه‌ها و فيلترها به سنسور‌ها رسيده و پس از تفسير شدن به صورت نموداري در خروجي قرار مي گيرد.‌  

قانون بیر-لامبرت: وقتی یک دسته امواج تک رنگ نورانی را از یک محیط وارد یک محیط یکنواخت دیگر می شود قسمتی از آن منعکس و قسمتی از آن جذب محیط دوم شده و قسمتی دیگر از آن خارج می شود. رابطه بین شدت نور تابش شده و نور خروجی در سال 1760 توسط لامبرت بدست آمد و بیر درسال 1762 درستی آن را درباره محلول ها بررسی نمود و نتیجه گرفت که این رابطه درمورد محلول ها نیز صادق است.

بر طبق قانون لامبرت افت نسبی شدت نور نسبت به ضخامت محیط جاذب نور، با شدت نور تابش شده متناسب است.  

در این گزارش کار پاسخ سوالات و دسترسی به فایل قابل ویرایش برای شما پس از خرید از ماهان داک امکان پذیر می باشد

آموزش ویدیویی باز کردن فایل های زیپ در گوشی های اندرویدی

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “گزارش کار آزمایش محاسبه ثابت اسیدیته شناساگرهای اسید و باز (سبزبروموکرزول)”