گزارش کار آزمایش تعیین قليائيت (Alkanity) آب
- دسته بندی: -
- حجم فایل: -
- نوع فایل: zip
- صفحات: -
- مقطع تحصیلی: کلیه مقاطع
گزارشکار آزمایش تعیین قليائيت (Alkanity) آب-آزمایشگاه تصفیه آب
در زیر بخش های مهمی از آزمایشگاه تصفیه آب-آزمایش تعیین قليائيت (Alkanity) آب آورده شده است:
توضیحات آزمایش
تعداد صفحات:8
بخشی از گزارش کار:
هدف آزمایش تعیین قليائيت (Alkanity) آب:
هدف از انجام این آزمایش یافتن قلیاییت (ALKALINITY) که به عبارتی همان غلظت يون های هیدروکسید(OH–) کربنات(CO32-) و بیکربنات(HCO3–)است،در مورد آب شهر و يك نمونه مجهول هستیم و برای انجام آن از روش تیتراسیون اسید و باز کمک می گیریم .
تئوري :
در آب آشامیدنی مقداری کربنات و بی کربنات به صورت کربنات سدیم ، بی کربنات سدیم ،و بی کربنات منیزیم وجود دارد همچنین به ندرت سیلیکاتها و فسفات ها در آب دیده می شوندکه در این صورت این یون ها نیز در قلیاییت آب موٌثر می باشند. منظور از قلیاییت ، ظرفیت آب در خنثی کردن یک اسید تا رسیدن به یک PH مشخص (8/3 -4/4) است.
علاوه بر عوامل قلیاییت آب که در بالا به آنها اشاره کردیم ، وجود بی بوراتها ، بی فسفات ها و بی سیلیکاتها ( که به ميزان كم درآبها وجود دارند) نیز باعث افزایش خصلت قلیاییت آب می شود .علاوه بر آن وجود گازهايي كه تحت شرايط خاصي در آب حل شده و توليد يون مي كنند نظير CO2 وNH3 ،نيز بر ميزان قليائيت اثر دارد.
به طور مثال در چاههاي عميق گاز NH3 درآب به صورت زير حل شده توليد يون مي كند: NH3 + H2O →NH4+ + OH – میزان قلیاییت در فرآیند های شیمیایی آب و فاضلاب نظیر نرم کردن آب ،حذف آهن و خنثی سازی PH اهمیـت دارد. لازم به ذکر است از آنجـایی که تنـها در PH بالای 9/5 ، OH وجود دارد در آب های طبیعی معمولاً یون هیدروکسید (– OH) یافت نمی شود و اصطلاح قلیاییت با تعادل کربنات پیوسته است .
مهمترین منبع ورود کربنات CO2 هوا و سنگ آهک CaCO3 است . هوا دارای تقریباً 0.04% گاز CO2 است که فشار جوی آن حدود PCO2=10 -3.5 میباشد . … محلول های مورد نیاز:
- اسید هیدرو کلریک 0,02N
- معرف متیل اورانژ 0,05N
- فنل فتالئین 1 درصد
در صورتی که نمونه ی آب دارای کلر باقیمانده است با اضافه کردن یک قطره محلول تیو سولفات سدیم 0,1 نرمال آن را حذف می کنیم. طرز كار : در این آزمایش قلیاییت را یکبار برای آب شهر و بار دیگر برای نمونه ی مجهول محاسبه می کنیم . به 25cc از نمونه(که در اینجا آب شهر است) چند قطره معرف فنل فتالئین اضافه می کنیم .اگر آب مورد آزمایش صورتی شد، نمونه بازی است. در این حالت محلول را تا بی رنگ شدن توسط HCl تیتر می کنیم . ولی اگر نمونه در حضور معرف فنل فتالئین تغییر رنگ نداد یعنی PH نمونه کمتر از 8,3 بود، به محلول چند قطره متیل اورانژ اضافه افزوده تا رنگ محلول زرد شود…..
توضیحات کوتاه:
تمامی گزارش کارها در آزمایشگاه انجام گرفته شده و محاسبات تمامی آزمایشها توسط اساتید مربوطه مشاهده و اصلاح شده و پس از اصلاح و بازنگری در فروشگاه ماهان داک قرار گرفته اند.
نحوه نوشتار گزارش کار آزمایشگاه شامل موارد زیر می باشد:
1- عنوان(شامل نام آزمایش – نویسنده-اعضاء گروه و تاریخ انجام آزمایش) 2- هدف انجام آزمایش 3- وسایل مورد نیاز 4- تئوری آزمایش(مقدمه) 5- روش کار (نحوه انجام آزمایش) 6- محاسبات (شامل محاسبات مربوطه و نمودار ها) 7- نتیجه گیری 8- خطاها 9- منابع (نکته: بسته به گزارش کار بعضی از موارد وارد نشده است.)
در این گزارش کار پاسخ سوالات و دسترسی به فایل قابل ویرایش برای شما پس از خرید از ماهان داک امکان پذیر می باشد.
آموزش ویدیویی باز کردن فایل های زیپ در گوشی های اندرویدی
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.