گزارش کار آزمایش اندازه گیری یون کلرید در آب و پساب های صنعتی
- دسته بندی: -
- حجم فایل: -
- نوع فایل: zip
- صفحات: -
- مقطع تحصیلی: کلیه مقاطع
گزارشکار آزمایش اندازه گیری یون کلرید در آب و پساب های صنعتی- آزمایشگاه تصفیه آب
در زیر بخش های مهمی از آزمایشگاه تصفیه آب- آزمایش اندازه گیری یون کلرید در آب و پساب های صنعتی آورده شده است:
توضیحات آزمایش
تعداد صفحات:6
بخشی از گزارش کار:
هدف آزمايش:
تعیین مقدار یون کلرید در نمونه های شهر و مجهول به روش موهر بر حسب ppm و مقایسه آن با استاندارد های موجود است.
مقدمه آزمایش اندازه گیری یون کلرید:
برای تعیین میزان کلر در آب در آزمایشگاه از روش موهر استفاده می شود. روش Mohr : در اين طريقه نيترات نقره با كلرورهاي محلول در آب تركيب شده و رسوب سفيدرنگي ايجاد مي نمايد.
براي تشخيص خاتمه فعل و انفعالات از انديكاتور كرومات پتاسيم استفاده مي شود ، بدين ترتيب كه به محض تمام شدن يون كلرور ، مقداري از يون كرومات با نقره محلول تركيب شده و بر طبق واكنش زير توليد رسوب آجري رنگ مي نمايد. Ag+ + CrO4 2- Ag2CrO4 اين آزمايش معمولاً بر روي آبهائي كه pH آن ها بين 7 و 8 است صورت مي گيرد ، در غير اين صورت اگر pH بيش از تعداد ذكر شده باشد نقره به صورت ئيدرات رسوب مي كند .
در pH پايين تر مقداري از يون كرومات به يون دي كرومات تبديل مي شود . همچنين مقدار انديكاتور اضافه شده بايستي محدود باشد . در صورتيكه مقدار كرومات بيش تري افزوده شود رنگ تيتراسيون زود ظاهر گرديد و باعث اشتباه در عمل مي گردد . ميكروارگانيسم هاي آب تغييري حاصل نگردد .
براي مثال ، باقي مانده كلر تركيبي كه يك گندزدايي ضعيفي است ، در مقايسه با كلر باقي مانده آزاد به غلظت و زمان تماس بيش تري نياز دارد تا ميكروارگانيسم هاي آب را از بين ببرد . بنابراين ، هنگامي كه زمان تماس ميان نقطه افزايش كلر به آب و محل معروف آن كوتاه است ( براي مثال ، 10 دقيقه ) فقط كلر باقي مانده اثر گندزدايي مؤثر ايجاد مي كند . رانستن زمان تماس و نوع كلر باقي مانده براي رسيدن به غلظت كافي كلر خيلي مهم است …….
روش کار:
- تهیه محلول 02 مولار نیترات نقره
برای تهیه محلول 0.02 مولار از یک محلول 0.1 مولار استفاده کردیم. با استفاده از پی پت 20 میلی لیتر از محلول 0.1 مولار را در بالن 100 میلی لیتری به حجم رساندیم.
- تیتراسیون را با دو نمونه آب شهر و آب معدنی انجام دادیم به اینصورت که 25 میلی لیتر از هر نمونه بطور جداگانه داخل ارلن ریختیم. در بار اول از نمونه شهر استفاده کردیم و بعد 2 میلی لیتر از کرومات پتاسیم به آن اضافه کردیم و نیترات نقره را داخل بورت ریختیم که بعد از هواگیری آماده کار شد سپس تیتران را اضافه می کردیم تا زمانی که رنگ قرمز آجری تشکیل می شود و مقادیر استفاده شده در بورت را یادداشت کردیم.,,,,,,
توضیحات کوتاه:
تمامی گزارش کارها در آزمایشگاه انجام گرفته شده و محاسبات تمامی آزمایشها توسط اساتید مربوطه مشاهده و اصلاح شده و پس از اصلاح و بازنگری در فروشگاه ماهان داک قرار گرفته اند.
نحوه نوشتار گزارش کار آزمایشگاه شامل موارد زیر می باشد:
1- عنوان(شامل نام آزمایش – نویسنده-اعضاء گروه و تاریخ انجام آزمایش) 2- هدف انجام آزمایش 3- وسایل مورد نیاز 4- تئوری آزمایش(مقدمه) 5- روش کار (نحوه انجام آزمایش) 6- محاسبات (شامل محاسبات مربوطه و نمودار ها) 7- نتیجه گیری 8- خطاها 9- منابع (نکته: بسته به گزارش کار بعضی از موارد وارد نشده است.)
در این گزارش کار پاسخ سوالات و دسترسی به فایل قابل ویرایش برای شما پس از خرید از ماهان داک امکان پذیر می باشد.
آموزش ویدیویی باز کردن فایل های زیپ در گوشی های اندرویدی
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.