بررسی و تحلیل فضای شهری و بستر فیزیکی محله و میدان بهارستان تهران
- دسته بندی: معماری
- حجم فایل: 23Mb
- نوع فایل: pptx
- صفحات: -
- مقطع تحصیلی: کارشناسی
[vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]
پاورپوینت بررسی و تحلیل فضای شهری و بستر فیزیکی محله و میدان بهارستان تهران
مقدمه
طراحی فضاهای شهری مسالهای است که متخصصین امر در مورد چگونگی انجام آن اتفاق نظر کامل ندارند و هر یک بر اساس تخصص خود به آن مینگرند.
در این کتاب فضاهای شهری در رابطه با رفتارهای استفاده کنندگان از آن فضاها بررسی میگردد.
ماهیت و چگونگی فعالیتهایی که در فضاهای شهری صورت میگیرند بطور کلی به دو عامل عمده و اساسی نسبت دارند:
عامل فرهنگ و عامل محیط (یا خصوصیات فضایی- کالبدی). لیکن نحوه و میزان تاثیر این دو بر نحوه وقوع فعالیتها که همان رفتارها و یا به عبارت صحیحتر الگوهای رفتاری باید باشد یکسان نیست.
در حالیکه هر گونه امکان تغییر در فرهنگ یا در الگوهای رفتاری به صورت مستقیم و در کوتاه مدت وجود ندارد، لیکن میتوان با استفاده از طراحی، فعالیتهای مناسب را حمایت و فعالیتهای نامناسب را تحدید نمود.
بر این اساس میتوان در طراحی خیابانها با استفاده از عوامل و عناصر فضائی، کالبدی و ادراکی مناسب فضاهائی به وجود آورد که انجام فعالیتهای مطلوب را تسهیل و از انجام فعالیتهای نامطلوب ممانعت به عمل آورد.
سرفصل ها
1-بخش اول
- بستر تاریخی
2-بخش دوم
- بستر فیزیکی
3-بخش سوم
- بستر فرهنگی
4-بخش چهارم
- بستر اقتصادی
5-بخش پنجم
- بستر زیست محیطی
6-بخش ششم
- بستر اجتماعی
فهرست مطالب
تاریخی
- معرفی محله
- تاریخچه
- وجه تسمیه
- تحولات بهارستان در گذر زمان
- بناهای موجود در محله
فیزیکی
- معرفی محله
- تحلیل میدان بهارستان
- موقعیت جغرافیایی
- بررسی و تحلیل کالبد منطقه + جدول SWOT
فرهنگی
- بررسی کارکرد فرهنگی
- بررسی تاثیر وجود مجلس
اقتصادی
- بررسی کارکرد اقتصادی
- نتیجه تحلیل اقتصادی
زیست محیطی
- پیشینه
- ویژگی های زیست محیطی
- پوشش گیاهی
- آثار و ابنیه ارزشمند
- نتیجه گیری تحلیل زیست محیطی
اجتماعی
- ویژگی های اجتماعی و جمعیتی
- بررسی کارکرد سیاسی و اداری
- مطالعات اجتماعی
- بررسی اقشار اجتماعی
- نتیجه گیری تحلیل اجتماعی
معرفی محله بهارستان تهران
یکی از قدیمیترین و معروفترین محلههای پایتخت است که قدمت ساخت آن به چندین سال پیش باز میگردد.
در این محله باغ نگارستان و کاخ بهارستان قرار دارد که باغ نگارستان هم اکنون به عنوان یک بنای تاریخی مورد توجه گردشگران واقع میشود و کاخ بهارستان مکانی است که مجلس شورای اسلامی در آن قرار دارد.
این میدان تا اواخر دوره سلطنت رضاشاه میدان نگارستان نامیده میشد. دلیل اصلی اهمیت این میدان وجود ساختمان مجلس شورای ملی (مجلس دوره مشروطه) و مجلس شورای اسلامی در این میدان است.
بهارستان در دوره های تاریخی مختلف
بهارستان از دوره فتحعلیشاه
«تهران در نود سال پيش شهري با جمعیت سیصد هزار نفر دارای بيست و يك كيلومتر مربع وسعت بود. شهری هشت ضلعي با خندقي كه در اطرافش حفر كرده بودند و از ساير زمينهاي اطرافش جدا ميشد و به وسيله سيزده دروازه به پنج محله شهر راه داشت.
ميدان «بهارستان» به عنوان یکی از محلههای تهران؛ با فضايي فرهنگي تاريخي و با ارزشهاي معماري و نفوذي فراتر از محله و حتي شهر تهران، علاوه بر آنكه محل استقرار سه نسل از معماري تهران بوده است،
محل رویش تجربه نووارگي ايراني در سپهر تحولات اجتماعي و سياسي و محل استقرار نخستين مجلس شوراي ملي است.
به همین دلیل مجموعه فضايي ميدان بهارستان به مثابه نخستين عرصهي تبلور فضاي عمومي شهري و حضور مطالبهگرانه ملت در تعيين سرنوشتشان به شمار ميآيد.
پيشدرآمد شكلگيري اين ميدان، از زمان ایجاد جلوخاني براي باغ نگارستان، باغي سلطنتي بيرون از شهر تهران تا پايان دوره ناصرالدين شاه را در بر ميگيرد.
اينجا تفرجگاه اعيان و اشراف و بر سر راه ييلاقات شمال تهران قرار گرفته است. اين باغ در زمان فتحعليشاه تاسيس شده و يكي از سه باغ مهم دوران قاجاري است.
با آغاز گسترش شهر تهران در ١٢٥٣ شمسي، باغ نگارستان به تدريج داخل حصار ناصري میرود و ديگر باغي برون شهري و تفريحي محسوب نميشود. در اين دوره ميدان با نام جلوخان نگارستان خوانده ميشود.
اما همچنان بيشترين محوطه اطراف ميدان باغات و زمينهاي باير هستند. همراه با ساخته شدن باغ نظاميه در جبهه مقابل باغ نگارستان ميدان تعيین كالبَدي مييابد.
در اين دوره خيابان سيفالملك (شاهآباد کنونی) خياباني باريك و شني است كه سفارتخانههاي روسيه، انگليس و عثماني را به بهارستان متصل ميکند
بناها و فضاي اين ميدان راوي بخش بزرگي از تاريخ معاصر ایران هستند، در اين ميدان هفت شبانه روز عروسي و پايكوبي ناصرالدين شاه برپابوده،
خانه دو صدر اعظم بزرگ ايران ميرزا حسين خان سپهسالار و ميرزا آقاخان نوري در همين ميدان قرار داشته و نخستين حضور مطالبهگرانه ملت ايران براي تعيين سرنوشت شان در همين ميدان رقم خورده است.
در تصويري كه خود ناصرالدين شاه در مراسم عروسي مليجك دي ماه 1283 قمری ازميدان برداشته و در آلبوم خانه كاخ گلستان نگهداري ميشود، به خوبي مشاهده ميشود كه ميدان در آن زمان، هنوز جلوخان نگارستان ناميده ميشود و در هر چهار طرف دارای بدنه است.
بدنه شمالي سردر عمارت نگارستان، بدنه غربي سردر باغ و عمارت بهارستان، بدنه جنوبي يعني مقابل عمارت نگارستان، عمارت باغ نظاميه و در بدنه ضلع غربي نيز ديوارهاي عمارت هاي مختلفي پوشيده شده است.
بهارستان در دوره مظفرالدین شاه
در دوره سلطنت مظفرالدين شاه، كاركردهاي باغ نگارستان رنگ ميبازد، در عوض عمارت بهارستان و مسجد سپهسالار در شرق ميدان، اهميت پيدا ميكند.
باغ و عمارت بهارستان محل اقامت وليعهد در ايامي است كه به تهران ميآيد. همچنين محل اقامت سفرايی چون سفير عثماني است.
موقعيت درباریِ ميدان و عمارت بهارستان پس از امضاي فرمان مشروطيت و تشكيل مجلس شوراي ملي و پس از برگزاري سه جلسه مجلس در مدرسه نظام، كه به عمارت بهارستان منتقل ميشود،
بطور كل دگرگون ميشود. از اين پس عمارت بهارستان و مسجد سپهسالار جايگاه مطالبات مردم و به منبر دفاع از آرمانهاي ملت بدل ميشود.[/vc_column_text][vc_single_image image=”5327″ img_size=”full” alignment=”center” parallax_scroll=”no” woodmart_inline=”no” title=”میدان بهارستان در دهه 40″][vc_single_image image=”5329″ img_size=”full” alignment=”center” parallax_scroll=”no” woodmart_inline=”no” title=”نقشه پیرامون میدان در سال 1330″][vc_single_image image=”5328″ img_size=”full” alignment=”center” parallax_scroll=”no” woodmart_inline=”no” title=”میدان بهارستان در سال 1336″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_message color=”info”]
[/vc_message][/vc_column][/vc_row]
آموزش ویدیویی باز کردن فایل های زیپ در گوشی های اندرویدی
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.