پاورپوینت تحلیل نفثه المصدور
- دسته بندی: علوم انسانی
- حجم فایل: 3MB
- نوع فایل: pptx
- صفحات: -
- مقطع تحصیلی: دکتری
پاورپوینت تحلیل نفثه المصدور
تعداد اسلاید: 30
فایل های دانلود: فایل پاورپوینت (30 اسلاید) + اصل فایل مقالات استفاده شده بصورت قابل ویرایش ورد (4 مقاله)
پیش نمایش فایل
[embeddoc url=”https://mahandoc.ir/wp-content/uploads/2022/08/nafsa_show.pdf”]
مقدمه
موضوع اصلی روایت در نفته المصدور حكایت حال نویسنده است و وی در وهله ی نخست سعی دارد مشکلات خود را بیان کند، در حین این تک گویی های درونی گاهی جسته و گریخته و بدون مقدمه مسائل تاریخی را ذکر می کند لذا استاد مینوی، علامه قزوینی و دیگران برای این که سير خطی روایت تاریخی را در نفته المصدور بازگو کنند از کتاب سیرت جلال الدین و سایر تواریخ کمک گرفته اند.
مؤلف در حدود سال ۶۳۲ ه ق در زمانی که در شهر میافارقين اقامت داشته است، کتاب نفثه المصدور را نوشته و وقایع چند ماهه می مقارن شکست نهایی و مقتول گشتن سلطان جلال الدین را و رنج ها و سرگردانی های خود را و آلام و لطمات و زجرهایی را که در غربت از دست این و آن چشیده است در قالب نامه ای همراه با گله و شکایت به زبانی شاعرانه و انشائی مصنوع و فنی بیان کرده و خطاب به شخصی به نام «سعد الدوله و الدين» نگاشته و فرستاده است.
در نفثه المصدور على رغم نگرش تاریخی نویسنده و سیر روایی – تاریخی کتاب، ادبيت متن بر سراسر کتاب سایه افکنده است. نویسنده بخاطر اشتغال در دیوان رسالت و منشی گری در دربار سلطان جلال الدین خوارزم شاه به دقایق و ظرایف سخن واقف بوده است.
تسلط او بر زبان عربی، شعر دانی او در هر دو زبان فارسی و عربی، احاطه او به امثال و حکم و نهایتا چیرگی خیره کننده او در علوم قرآنی باعث شده که متن نفثه المصدور گزارش بلاغی، فنی و هنری از روزگار محنت و رنج نویسنده در فراق سلطان جلال الدین خوارزمشاه باشد.
از میان آثار منثور فارسی، آثار نثر فنی و مصنوع، به ویژه نفثةالمصدور، کلام آهنگین دارد و گاه برای حفظ این ویژگی واژگانی را به کار برده است که از عرف زبان فارسی بیرون و مختص زبان فخیم عربی است. دیگر اینکه، او با کاربرد صناعات و استخدام موسیقی درونی جمله ها توانسته است بر تأثیر سخن خود بیفزاید و در خواننده انفعال نفسانی ایجاد کند.
در این اثر، که نمونه ای از حدیث نفس و ادبیات غنایی است، جهت گیری پیام بیشتر به سمت خود پیام است و همین آن را از قطب مجازی زبان به قلب استعاری سوق داده و به ایهام و ابهام کشانده است.
در نقشة المصدور با روی آوردن به سخن آرایی و بدایع لفظی و مراعات سجع و موازنه و قرینه پردازی، به طور کلی بر همان راهی رفته است که پیش از او در نثر صورتگرای عربی متداول بوده و با آثار قلمدارانی چون قاضی حمید الدین بلخی، جرفاذقانی، راوندی، ظهیری سمرقندی و سعد الدين و راوینی به خوبی هموار شده بود و در افق آینده نیز آثاری چون تاریخ وصاف را پیش رو داشت.
با این همه، نمی توان از منظر سبک شناختی شیوه، نوع وزن و حجم قرینه پردازی زیدری نسوی را مانند دیگران دانست. بنابراین، شناختن انواع، شيوه ها و شگردهای قرینه پردازی، در بازشناسی بوطیقای نفثةالمصدور جای خود دارد و بسا که در بازشناسی آثار پیشین و پسین نیز مؤثر است.
فهرست مطالب
تحلیل محتوای غنایی نفثه المصدور
تحلیل محتوای نسوی نفثه المصدور
نقش موسیقی در گزینش واژگان نفثةالمصدور
سجع مطرف و متوازن
- سجع متوازی
- سجع آغازین
ذوسجعین با کاربرد دو سجع پیاپی در جمله
ویژگی های آوایی کلمات در جمله ها در نفثه المصدور
نقش موسیقی در گزینش واژگان نفثه المصدور
خلاصه مطالب
منابع(فایل منابع مورد استفاده در پاورپوینت پیوست شده است)
در این پاورپوینت در رابطه با نفثه المصدور در 30 اسلاید توضیح داده شده و به تحلیل انواع مختوا و نقش موسیقی و … در آن پرداخته شده است، دسترسی به فایل قابل ویرایش برای شما پس از خرید امکان پذیر می باشد.
آموزش ویدیویی باز کردن فایل های زیپ در گوشی های اندرویدی
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.