گزارش کار آزمایش رابطه کوشی برای منشور
- دسته بندی: شیمی
- حجم فایل: 2MB
- نوع فایل: pdf
- صفحات: 16
- مقطع تحصیلی: کارشناسی
گزارش کار آزمایش رابطه کوشی برای یک منشور– آزمایشگاه اپتیک
در زیر بخش های مهمی از آزمایشگاه اپتیک_ آزمایش رابطه کوشی برای منشور آورده شده است:
بخش های آزمایش:
هدف آزمایش – وسایل آزمایش – مقدمه و تئوری – شرح آزمایش – روش کار آزمایش(آزمایش عملی) – محاسبات – نتیجه گیری – تحلیل آزمایش
هدف آزمایش رابطه کوشی برای منشور
1-بدست آوردن زاویه راس منشور
2-بدست آوردن زاویه مینیمم انحراف برای طیف های متفاوت
3-بدست آوردن ضرایب کوشی
بخشی از مقدمه آزمایش
پاشندگی نور توسط منشور
نور مرئی که به نور سفید هم مشهور است، شامل مجموعه از رنگ های متفاوت است، طیف رنگ های متفاوت توسط منشور قابل مشاهده است. نور سفید توسط منشور مثلثی به رنگ های قرمز، نارنجی، زرد، سبز و بنفش تجزیه می شود. تجزیه نور سفید به رنگ های مختلف به پاشندگی نور معروف است، هر یک از رنگ های طیف نور سفید، طول موج های متفاوتی دارند و رنگ های مختلف با فرکانس های متفاوت در نور سفید، با مقادیر و زوایای مختلفی خمیده می شوند .
فرایند جذب و گسیل برای موج هایی با بسامد بالاتر (طول موج کمتر) مثل نور بنفش سبب می شود که سرعت این نور در شیشه کمتر از نور قرمز باشد که بسامد کمتر (طول موج بیشتر) دارد. مقادیر مختلف ضریب شکست شیشه برای بسامدهای متفاوت (طول موج های مختلف) سبب پاشندگی نور توسط منشور مثلثی شکل می شود.
رابطه کوشی
اولین فرمول پراکندگی توسط کوشی (1836) ایجاد شد که قانون پراکندگی تجربی ساده ای را تنظیم کرد. پراکندگی “کوشی شفاف” هنگامی که مواد در ناحیه طیفی قابل مشاهده جذب نوری نداشته باشند، نتیجه بهتری می دهد و در نتیجه به طور کلی پراکندگی طبیعی دارد که به این معنی است که ضریب شکست یکنواخت با افزایش طول موج از این طریق کاهش می یابد.
بعداً مشخص شد که نظریه فعل و انفعال ماده نور که معادله کوشی بر اساس این نظریه است، نادرست است. به طور خاص، این معادله فقط برای مناطق پراکندگی نرمال در منطقه طول موج قابل مشاهده معتبر است. در مادون قرمز، معادله نادرست می شود و نمی تواند مناطق پراکندگی غیر عادی را نشان دهد. با وجود این ، سادگی ریاضی آن را در برخی از کاربردها مفید می کند.
ادامه مطلب در گزارش کار…
روش کار آزمایش
ابتدا تلسكوپ را تنظيم كرده تا تصوير وضوح پيدا كند، سپس لامپ را روشن كرده و عرض شكاف موازي ساز را تنظيم مي كنيم، صفحه حامل را تراز مي كنيم سپس منشور را به اين شكل كه يكي از رئوس آن درست روبروي موازي ساز باشد قرار مي دهيم.
با چرخاندن تلسكوپ به سمت يكي از وجه ها بعد از تنظيم شكاف روي تار موئي عمودي تلسكوپ، ورنيه يك و دو را مي خوانيم سپس تلسكوپ را به سمت وجه ديگر چرخانده و مراحل قبل را براي اين وجه هم انجام مي دهيم و با داشتن اين داده ها زاويه راس منشور (A) را مي توانيم بدست آوريم و براي بدست آوردن مينيمم زاويه انحراف (D) يكي از وجه هاي منشور را روبروي موازي ساز قرار مي دهيم…
ادامه مطلب در گزارش کار…
محاسبات آزمایش
- پیدا کردن زاویه راس (A)
- پیدا کردن زاویه مینیمم انحراف
- محاسبه ی ضریب شکست طیف ها
محاسبات در گزارش کار موجود است …
نتیجه گیری آزمایش رابطه کوشی برای منشور
در گزارش کار موجود است
تحلیل آزمایش رابطه کوشی برای منشور
در گزارش کار موجود است
آموزش ویدیویی باز کردن فایل های زیپ در گوشی های اندرویدی
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.